Massages

Massagetherapie

Massagetherapie is een andere manier van kijken naar klachten. Ik geef massagetherapie vanuit een holistische visie waarbij er aandacht is voor zowel lichamelijke, mentale als emotionele klachten. Vaak is er een verband te vinden tussen deze klachten.

Het bewust ervaren van spanning, vermoeidheid en pijn geeft meer duidelijkheid over wat je lichaam je eigenlijk wil vertellen. Het kan inzicht en verheldering geven waar je jezelf nog niet bewust van bent. En inzicht kan leiden tot acceptatie en verandering.

Bij massagetherapie maak ik gebruik van verschillende massagetechnieken om zo een fijne en klachtgerichte behandeling te kunnen geven. Het is geen standaardmassage maar een behandeling die is afgestemd op jouw klachten en wensen.

Massagetherapie is een mooie behandeling die heel goed samen gaat met de meeste medische behandelingen en geschikt is voor alle leeftijden. Het kan ook ondersteunend werken bij psychotherapie.

Bij een aantal zorgverzekeraars wordt deze vorm van therapie (gedeeltelijk) vergoed als u aanvullend verzekerd bent.
Jamasthepr1

Massagetherapie kan verlichting geven bij:

 • Nek- en schouderklachten
 • Lage rugpijn
 • Hoofdpijn
 • Stress en rusteloosheid
 • Burn-out
 • Bindweefselproblematiek

Bindweefselmassage

Tussen je spieren en je huid bevindt zich je bindweefsel. Dit weefsel geeft organen, zenuwen en bloedvaten stevigheid en bescherming, en verbindt lichaamsonderdelen met elkaar. Bindweefsel speelt een rol bij het transporteren van voedingsstoffen door ons lichaam en afvalstoffen naar onze lymfeklieren.

Bindweefselmassage is een vorm van reflexzonetherapie. Het uitgangspunt van deze behandeling is dat het lichaam bepaalde zones heeft die in verbinding staan met alle organen en klieren van het lichaam. Als een orgaan minder goed functioneert is dat op de rug voelbaar in de vorm van een verhoogde spanning van de huid. Door de massage wordt de zone gestimuleerd, wat een positief effect heeft op het aangedane orgaan of lichaamsdeel.

De massagetechnieken bestaan uit het rollen van de huid en lichte aanrakingen en/of er wordt gebruik gemaakt van cups. Bindweefselmassage voelt soms wat scherp aan.

Bij een aantal zorgverzekeraars wordt deze vorm van therapie (gedeeltelijk) vergoed als u aanvullend verzekerd bent.

Deze vorm van massage kan worden ingezet bij:

 • problemen met de doorbloeding van de huid en spieren
 • littekens (waarbij de huid is verkleefd met littekenweefsel)
 • migraine of hoofdpijn
 • aandoeningen aan het bewegingsapparaat
 • problemen met de ingewanden zoals de maag of de darmen
Screenshot 2019-07-15 at 21.43.14
massage3Jamasthe

Sportmassage

Een sportmassage is een intensieve stimulerende massage en verbetert voornamelijk de doorbloeding van je spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarmee wordt het herstel van je lichaam bevorderd en voorkom je blessures door overbelasting van je spieren. Een sportmassage wordt gebruik om je spieren te activeren, als je een tijdje niets gedaan hebt of bijvoorbeeld aan het begin van een trainingstraject. Maar ook na afloop van sporten om de spieren beter te laten herstellen. De massage is dan rustiger en verminderd de vermoeidheid en stijfheid van de spieren aanzienlijk.

Een sportmassage is een stevige massage waarbij o.a. bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit je spieren worden gehaald. Daardoor kan de massage soms wat gevoelig kan zijn. Maar dit wordt tijdens de massage in overleg met je in de gaten gehouden.

Deze massage komt niet voor vergoeding door een zorgverzekeraar in aanmerking

Ontspanningsmassage

Deze massage is er op gericht om het lichaam weer tot rust te laten komen, even helemaal te ontspannen. En ontspanning is essentieel om vitaal en gezond te blijven. Ontspanningsmassage heeft een positief effect op de bloeddruk en hartslag, op de afvoer van afvalstoffen en op de aanmaak van endorfine (‘feel-good’ stofjes in de hersenen). Je komt hierdoor weer beter in balans. Deze massage wordt vaak ook preventief gebruikt om de drukte van alledag beter aan te kunnen.

Een ontspanningsmassage is een heerlijke massage waarbij ik lange en rustige technieken gebruik met lichte druk. Over het algemeen wordt er tijdens deze massage weinig gepraat om je zoveel mogelijk van de rust te kunnen laten genieten.

Deze massage komt niet voor vergoeding door een zorgverzekeraar in aanmerking
Spa still life with lavender oil, white towel and perfumed candle on natural wood

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.